„Chtěla bych zažívat vnitřní klid.“

„Chtěla bych zažívat vnitřní klid“, povzdechla si Grace, když večer usínala. Zase se jí v hlavě, už poněkolikáté za sebou, promítal zpětně celý den.
Pěkně od rána, kdy to zase nevydržela a křičela na děti, protože se jí zdálo, že jsou moc pomalé, přes čas, který trávila v práci a zase ji tak hrozně štvala kolegyně, která donekonečna omílala, co se jí stalo a nestalo, až po večerní hádku s mužem, který jí řekl, že všechno moc dramatizuje.

To byla poslední kapka. Vždyť po něm nechtěla tak moc.
Jen vyslechnutí a obejmutí, chtěla cítit jeho podporu. Asi toho měl taky dost a tak to dopadlo tak, jak dopadlo.
Takže z posledních sil dala spát děti, uklidila po večeři a teď tady leží, chtěla by spát, ale ono to nejde…

A stále se jí hlavou honí ta jedna věta: „Chtěla bych zažívat vnitřní klid, tak proč mi to nejde?“

🔥 Také se tak někdy cítíte?
🔥 Vždyť přece nechcete tak moc, tak proč se to nedaří?
🔥 Jak to změnit?
🔥 Jak se cítit lépe?
🔥 Jak být vnitřně silná a vyrovnaná?

Grace, stejně tak, jako možná Vy, nemůže zažívat klid uvnitř sebe, protože zapomněla na svou vnitřní rovnováhu a sebevědomí a tak ji všechno vyvede z míry.
Kdeco a kdekdo ji rozhodí a ona se pak donekonečna hrabe v tom, co se stalo a proč, proč je život tak nespravedlivý, těžký a náročný. A pak také hledá někoho a něco, kdo jí s tím pomůže. A možná také viníky, kteří mohou za to, jak se cítí, co neumí a nedokáže. A samozřejmě také hledá cestu, jak z toho ven. Ale to je většinou slepá ulička, která končí tak, že si dá něco dobrého, cigaretu, a nebo skleničku vína. To sice na chvíli zabere, ale nic to neřeší. Po vyprchání účinků cukru, nikotinu nebo alkoholu je vše možná ještě horší.

Možná si také občas myslí, že když si koupí něco pěkného na sebe, dojde si na masáž nebo ke kadeřníkovi, tak se dostaví pocit naplnění. Ale je to opět stejné, je to jen velmi krátkodobé řešení. A jeho velkou nevýhodou je, že tyto potřeby se mohou stupňovat. Takže pak takové zážitky potřebujete stále častěji.

Ale dobrá zpráva pro Vás všechny je, že se s tím dá velice dobře pracovat. Najít svou vnitřní rovnováhu a sebevědomí a opět je začít naplno využívat. Jak tedy na to?

Prvně je nutné si uvědomit, že ani rovnováhu ani sebevědomí nám nikdy a nic nedá. A to znamená, že je potřeba je hledat jinde. Ne v obchodě s oblečením, na dně lahve vína ani u toho nejlepšího kadeřníka nebo maséra. Tak kde tedy, ptáte se?

To opravdové leží uvnitř vás. Tam je to ukryté a stačí si pro to jen dojít, načerpat a převést do života. Tato cesta nemusí být vždy jednoduchá, ale stojí za to. Vy stojíte za to, celý váš život stojí za to abyste ho jen nepřežívali, ale žili v jeho nejlepší verzi.

A pokud se ptáte, jak s tím začít, tak tady je jednoduchý návod:

  • Uvědomit si, co se vám nelíbí.
  • Smířit se s tím, že v tuto chvíli to jak je.
    Nic nevyčítat ani sobě ani nikomu jinému.
  • Rozhodnout se, že jdete do toho.
    Hledat informace, číst, poslouchat, najít si lidi, kteří tím také prošli a naučili se to. A svůj život proměnili a žijí tak, jak si přejete žít vy.
  • Začít něco dělat.
    Vědět nestačí, je nutné jít do akce, začít něco dělat.

Samozřejmě neexistuje univerzální návod pro všechny, ale v tom je právě to kouzlo. Každý život je jiný a naprosto originální. A tady právě začíná to dobrodružství, na které se vydáváte. Hledejte, objevujete, vracejte se, když zabloudíte, ptejte se sami sebe i ostatních na cestu a hlavně mějte stále před sebou ten cíl, ke kterému chcete dojít. Právě ten vám dodá jistotu a odhodlání se na to nevykašlat.

Přeji dobrou cestu a zdárné zdolání vrcholu.
A pokud byste se chtěli ponořit do tématu rovnováhy více, tak můžete tady. 

Jsem průvodkyní na cestě do lidských hlubin. Mou vášní je hledání souvislostí mezi příčinou a následkem. Pomůžu Vám pochopit, že vše má svůj smysl, nic se neděje náhodou. Jen poznáním toho co bylo a je můžeme změnit to, co bude.Můj příběh si můžete přečíst zde >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Inspirováno dětmi
  • Inspirováno dětmi
  • Jak si vyvětrat hlavu
  • Jak si vyvětrat hlavu
  • Skřítek krok za krokem
  • Skřítek eBook zdarma
  • Pět kroků ke zjednodušení života
  • Pět kroků ke zjednodušení života
  • Nejnovější články
  • Kategorie
  • Inspirováno dětmi
  • Opravdový život